Meld deg på vårt nyhetsbrev!
Få gode tilbud på mail. Har du en oppgave du trenger å få løst? Ta kontakt, så hjelper vi deg etter beste evne.
For å få den beste opplevelsen bør du bruke og installere en av følgende browsere.
Fredag 5. mars er nervene til å ta og føle på for Hedda Gade Fosby og Sabir Donja Begi. De er endelig ferdig med en ukes hard jobbing med planlegging og bygging av den praktiske utførelsen av fagprøven.
Fagbrev i jobb
Det hele startet for et år siden da 20 stillasmontører meldte seg opp til teoridelen av fagprøven. Dette er første del av prosjektet fagbrev på jobb som er en ny ordning der personer som er i lønnet arbeid kan bli realkompetansevurdert, få opplæring på arbeidsplassen og ta fagbrev på grunnlag av dette.
Vi har gjennom hele året hatt jevnlige samlinger hvor stillasmontørene har forberedt seg til teoriprøven. De som har meldt seg opp til prøven har alle bestått.
Neste steg er praksis. Stillasmontørene trenger ett års praksis i faget for å kunne bruke ordningen. Dette vil som hovedregel si ett års fulltidsstilling.
Tre Stillasmontører med bestått fagbrev
I skrivende stund har tre av de som meldte seg opp i fjor allerede bestått fagbrevet. Først ut var Tomasz Tomsia som fikk bestått fagprøven i begynnelsen av desember. Og nå var det Hedda og Sabir som begge bestod. "Vi har enda 4 montører som står i kø for å få tatt prøven nå i løpet av våren," forteller Merethe Olaussen hos Fosby Stillas
«Vi er stolte over at så mange velger å benytte seg av dette tilbudet, og det hever kompetansen og verdien i de tjenestene vi utfører for våre kunder», avslutter hun
Hva gjør en stillasbygger?
Som stillasbygger kan du få jobb i bedrifter som har spesialisert seg på stillasbygging og innen ulike virksomheter som bygg og anlegg, verksteder, mekanisk industri, oljevirksomhet og oljerelatert industri.
Sentrale arbeidsområder er
Personlige egenskaper
Arbeidet innebærer fysiske og psykiske utfordringer ved arbeid på bakken og i høyden. Fagarbeideren må kunne beregne tunge løft, ha god teknisk innsikt og gode fagkunnskaper. Stillasbyggeren er viktig i arbeidet med å forebygge ulykker, og må ha kunnskap om stillasforskriftene. Du må kunne arbeide planmessig. Språkkunnskaper og kunnskaper om andre kulturer bidrar positivt i yrkesutøvelsen.
Få gode tilbud på mail. Har du en oppgave du trenger å få løst? Ta kontakt, så hjelper vi deg etter beste evne.